Kemi

Elementar analyse

16. januar 2005 af Melanie (Slettet)
Hej er her bogen der kan hjælpe mig med denne opg som jeg har problemer med.?

Et organisk stof analyseres ved en elementaranalyse. Stoffet viser sig udelukkende at indeholde C, H, Cl. Ved fuldstændig forbrænding af 1,676g af stoffet dannes 2,323g CO2.
a) Beregn massen m(C) af carbon i den afbrændte prøve.

Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl(g). Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000 M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39 mL NaOH-opløsning.
b) Beregn massen m(Cl) af chlor i den afbrændte prøve.
c) Bestem stoffets empiriske formel.

Svar #1
16. januar 2005 af Melanie (Slettet)

anyone?

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2005 af frodo (Slettet)

find n(C), n(H), n(Cl), og sæt dem i forhold til hinanden, hvorefter du kan opskrive denempiriske formel.

Svar #3
16. januar 2005 af Melanie (Slettet)

oke, jeg skal først finde stofmængden n, men hva mener du med "sæt dem i forhold til hinanden"?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2005 af frodo (Slettet)

lad os sige,at du har regnet n(c), og n(Cl).
Det er sikkert sådan, at n(C)>n(Cl), og du tager derfor n(C)/n(Cl)

altså den største i frohold til de andre..

I det tilfælde finder du ud af hvor meget carbon, der er i forhold til chlor
lad os antage at forholdet giver 3

da har du altså C3Cl

Du skal selvf også sætte det i forhold til H

Svar #5
17. januar 2005 af Melanie (Slettet)

Hej igen!

er her nogen som har lavet denne opg og ved svaret i a) som jeg ik får det rigtide facit..

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2005 af frodo (Slettet)

m(C)=0,88

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2005 af kiaa (Slettet)

Hej! Det er os´ denne opg jeg har problemer med lige nu, og gad ik starte et nyt tråd, da den allerede var der...

Jeg forstår godt at jeg skal regne
hvordan skal regne stofmængderne ud for dem:??
n(C)=
n(H)=
n(Cl)=
men jeg bliver jo nød til at regne først - eller hva??
m(C)=(12,01/44,04)*2,323g= 063 g
m(H)=
m(Cl)=

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2005 af kiaa (Slettet)

vil lige bemærke at det er opg stk a) jeg spurgte om....

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2005 af frodo (Slettet)

det er rigtigt det du gør! Du skal helt rigtigt først finde massen af rent carbon, hvorefter du kan finde stofmængden

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. januar 2005 af kiaa (Slettet)

ok.. men vi får ikke angivet hvor mange g af stoffet som dannes H og Cl....? hvordan skal jeg så regne m ud for dem??

Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2005 af frodo (Slettet)

nej, men den kan du regne ud ud fra det medfølgende titrer-resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #12
23. januar 2005 af frodo (Slettet)

og H, kan du da regne ud, da du kender massen af stoffet, og alt indhold i stoffet undtagen H

Brugbart svar (0)

Svar #13
23. januar 2005 af kiaa (Slettet)

ok så opg stk a): m(C)=(12,01/44,04)*2,323g= 0,63 g ?

b) m(Cl): (35,45/36,46)*0,2639g=0,256?

Skriv et svar til: Elementar analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.