Fransk

hjælp billede

22. februar 2010 af libra-marie (Slettet)

 Nogen der kan give mig lidt inspiration til hvordan jeg kan start på min fransk beskrivelse af dette billede. Skal skrive 150 ord,

http://www.gillelejefolkeferie.dk/billeder/3x2_familieleg.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2010 af Moderatoren

Start fra venstre mod højre?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2010 af jakob465 (Slettet)

her er et gode par noter til billede-analyse:

Sur la photo, il y a = På billedet er der
Sur le tableau, il y a = På maleriet er der
Sur le dessin, il y a = På tegningen er der
Sur l'image, il y a = På billedet er der

L'histoire derriere la photo parle de = Historien bag billedet
Il s'agit de = Det handler om
Il vient de mange = Han har lige spist
Il va rentrer = Han vil snart gå hjem

La coin = Hjørnet
À gauche = Til venstre
À droite = Til højre
Au milieu = I midten
Au fond = I baggrunden
À l'arriere plan = I baggrunden
Au premier plan = I forgrunden
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2010 af jakob465 (Slettet)

Du kan fx skrive

 Sur la photo, il y a une famille; Un père avec sa femme et leurs deux enfants.

  Au fond est la mer. Elle est bleue.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. februar 2010 af jakob465 (Slettet)

her er også nogle småord og vendinger der kan gøre dit sprog mere flydende. Held og lykke :-)

også = aussi
hos = chez
med = avec
bref = kort sagt
Il faut = man skal/det er nødvendigt
En effet = faktisk
Quand même = alligevel
Sourtout = især
Puisque = eftersom
Même si = selvom
Comme = som
Pour que = for at
De toute façon = i hvert fald, alligevel
Enfin = tilsidst, endelig
Plus tard = senere
D'abord = først
Ensuite = dernæst
Assez = nok, temmelig
Environ = cirka
Presque = næsten
Trop = for meget, for mange
Un peu = en smule, lidt, få
Ici = her
Là (-bas) = der
Partout = overalt
Tourjours = stadig (nutid)
 


Svar #5
23. februar 2010 af libra-marie (Slettet)

 tak :D 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2010 af JKaram (Slettet)

Franskniveauet er så lavt i gymnasiet at det for 90% blot handler om at sige hvad der er på billedet.
Derfor også fine noter I alle er kommet med.

Karam


Skriv et svar til: hjælp billede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.