Matematik

Areal af område afgrænset af funktioner

07. april 2010 af etplaura (Slettet) - Niveau: B-niveau

"Graferne for funktionerne f og g med forskrifter:

f(x)=x3-5x2+2x+1 og g(x)=2x-1

afgrænser to begrænsede områder. Bestem det samlede areal af områderne."

?? /: På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find først løsningerne til ligningen f(x) = g(x) og bestem så arealerne af de to områder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af vitaminpille67 (Slettet)

Jeg tror du skal gøre følgende:

Du skal bruge integralregning.

Men først skal du tegne graferne, enten som skitse eller på LR, for at finde de to sæt  x-koordinater der gælder for de afgrænsede områder.

Jeg kan fortælle dig at det første område er fra 2-1

(S vil fungere som integraletegnet)

S21(x3-5x22x+1)dx = 3,916666

Det må være arealet af et af de afgrænsede områder :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2010 af PeterValberg

#2, jeg må erklære mig uenig i dit indlæg, se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Areal af område afgrænset af funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.