Matematik

Bar en sidste gang :(

12. juli 2010 af hej47 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEY DERUDE:)

en opgave lyder således:

Lad f(x)= 2x-6. Bestem en forskrift for den stamfunktion F(x) til f(x), som opfylder

a) Grafen for F(x) går gennem punktet (-1,3)

b) Grafen for F(x) har mindsteværdien 2.

PLEASE HJÆLP PLEASE!! Sidste opgave :(:( Jeg er virkelig LOST


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2010 af ramme2 (Slettet)

f(x) = 2x-6    ⇒  F(x) = x2 - 6x +k  dermed har du stamfunktionen for f(x) = 2x+6

3 = (-1)2 -6*(-1) +k   ⇒  k=-4       du indsætter (-1,3) der er et skæringspunkt for stamfunktionen

F(x) = x2 -6x -4

 k=-4 er en konstant du får når du integrerer. Måske ved du ikke helt hvordan man integrerer men det er det omvendte af at differentiere. Du lægger en til eksponenten og ganger med 1: eksponenten.


Svar #2
12. juli 2010 af hej47 (Slettet)

TAK :) er det svaret på a eller b? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juli 2010 af ramme2 (Slettet)

Nej. Det er kun svaret på a.  Håber nogle kan hjælpe dig med b. Jeg kan ikke helt gennemskue hvad der menes med spørgsmål b. Men det er vigtigst du lærer hvordan du finder stamfunktionen. Senere kan du lærer alle spidsfindighederne at kende. Det er vigtigt at du husker konstanten k


Svar #4
13. juli 2010 af hej47 (Slettet)

Ej, hvor er du bare sød Ramme2. Det er virkelig pænt af dig :) Jeg vil gøre mit bedste :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juli 2010 af NejTilSvampe

Du skal finde en stamfunktion til f(x) så stamfunktionen har en minimumsværdi på 2.

Måden du finder ekstremer på er ved at differentiere og sætte ligningen lig 0.

Men da vi ved at F'(x) = f(x). behøver du ikke engang at differentiere.

2x - 6 = 0 => x = 3

dvs. F(x) har et ekstremum i x=3.

Løs nu ligningen F(3) = 2  mht. k  ligesom ramme2 gjorde i a'eren.


Skriv et svar til: Bar en sidste gang :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.