Matematik

hældningskoefficienten

05. september 2010 af 7g5 (Slettet)

Har en aflevering for, og en af opgaverne lyder sådan: Find en ligning for den rette linje med hældningskoefficienten -4, og som går gennem punktet P(1,-2) 

Jeg ved hvad P er men hvordan finder jeg ud af hvad q er ved hjælp af hældningskoeggicienten? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af 5631

En retlinje har ligningen y=ax+b

Du kender a = -4 og du har et punkt på linjen x = 1 og y = -2 indsæt dette og isoler b.


Svar #2
05. september 2010 af 7g5 (Slettet)

Passer dette:

b= 1-(-4) gange 1= -3

f(x)= -4 gange x + -3


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af 5631

Nej.

b=y-ax ⇔ b = -2-(-4)*1 ⇔ b = 2

Så din ligning bliver y = -4x+2


Skriv et svar til: hældningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.