Fysik

Hjælp Ohm's lov

08. september 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Hej allesammen. Jeg sidder her og skal lave en fysik opgave, men har glemt hvordan man gør. Ved at man skal bruge Ohm's lov, med har glemt hvilke tal jeg skal bruge.

Aflæste tal står på tegningen og spørgsmålet lyder:

a. Beregn strømmene I1 til I5 og beregn endvidere summen af 
    I2 + I3
    I2 + I3 + I4
    I4 + I5

Håber i kan hjælpe mig for føler mig lidt dum over hvordan jeg skal løse den.. Kan bare ikke huske det.. :S

Vedhæftet fil: Fysik afl. 1.jpg

Svar #1
08. september 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Hov glemte at fortælle lidt info:

De tal der står inde i resistorene er de resultatet som multimeteret viste når man målte rundt om.

Resistorene har en modstand på:
1: brun, grøn rød, sølv = 1500 ± 10%
2: blå, grå, brun, sølv = 680 ± 10%
3: brun, grøn, rød, sølv = 1500 ± 10%
4: brun, sort, rød, guld = 102 ± 5%
5: rød, rød, rød, sølv = 222 ± 10%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af kieslich (Slettet)

mangler stadig lidt info:

U =

R1 =

R2 =

R3 =

R4 =

R5 =


Svar #3
09. september 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Har du set den tegning som jeg har vedlagt? Der er infoene.. Men ved ikke om det er U jeg har fundet (den der hedder start/slut)

Tegningen hedder Fysik afl. 1.jpg og er vedhæftet det startende indlæg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af kieslich (Slettet)

Hvis kryds betyder U så er U = 11,44V, men modstandene er ikke i den rigtige rækkefølge i #1. Af figuren ses at R2 = R3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af lystig (Slettet)

hej

er det spændingerne der står på modstandene?


Svar #6
09. september 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Ja.. Det er de også da det jo er en parallel forbindelse.. Derved vil R2 altid være det samme som R3 og omvendt. (Der løber den samme mængde strøm igennem.

Og det der med X ved jeg ikke hvad det betyder.. Vi aflæse bare da vi fik at vide at det var information som vi SKULLE have.

Jeg spurgte henne i skolen idag og fandt ud af at det der står inde i modstandende er dem der er U. Så ja, lystig, det tror jeg det er..


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2010 af kieslich (Slettet)

hvis tallene er spændingsfaldene behøver R2 ikke være lig med R3.

Brug U = R*I  <=> I = U/R    på alle modstandene.  Eks I2 = 0,63V/ 680Ω  


Svar #8
09. september 2010 af XxTesserxX (Slettet)

Hvordan finder jeg så I2 + I3? Det er vel ikke bare så enkelt at de skal plusses.. :S Er det ikke kun ved serie forbindelser (eller var det nu parallelforbindelser?) Hvilke formler er det nu man bruger til at løse dem så? Syntes ikke jeg kan finde dem i min bog. :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. september 2010 af kieslich (Slettet)

de skal bare plusses. som test på om tallene (modstandene) er rigtige skal der gælde at I2 + I3 = I5


Skriv et svar til: Hjælp Ohm's lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.