Kemi

Syrer og baser - molaritet

09. september 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har lidt svært ved kemi, og håber derfor der er nogle som måske lige kan hjælpe mig igang med en umiddelbart enkelt opgave.

10,00mL af en eddikesyreopløsning med ukendt koncentration titreres med 0,5062 NaOH. Der bruges 16,58 mL inden ækvivalentpunktet er nået.

a. Eddikesyreopløsningens molaritet?

b. Hvis opløsningens densitet er 1,006 g/cm3, hvad er så vægtprocenten af eddikesyre i opløsningen?

Ønsker det ikke udregnet men bare en hjælp til at komme igang.

Håber der er nogen der kan og vil hjælpe mig igang :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

a)

          n(NaOH) = (0,01658 L)·(0,5062 mol/L) = 0,008393 mol NaOH
                               som ækvivalerer
                               0,008393 mol CH3COOH

          c(CH3COOH) = n/V = (0,008393 mol)/(0,010 L) = 0,8393 M             

 b)
          p = (100·c·M) / d


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2010 af mathon

     M(CH3COOH) = 60,05 g/mol


Svar #3
09. september 2010 af Vandflyveren (Slettet)

Mange tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af mathon

enheden for d er g/L


Svar #5
09. september 2010 af Vandflyveren (Slettet)

hvordan kan en vægtprocent være i g/L ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2010 af mathon

                  p = (100·c·M) / d

                     = (100·(0,8393 mol/L)·(60,05 g/mol)) / (1006 g/L) ≈ 5%


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2010 af jgmajk (Slettet)

hvilken formel har i brugt i opgave a, når i siger n(NaOH)=(0,01958L)*(0,5062mol/L)? for det kan jo ikke være n=m*M


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2010 af mathon

                  

              n = V·c


Skriv et svar til: Syrer og baser - molaritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.