Andre fag

Hvad betyder selvstænding kapitalindustri???

03. april 2005 af **Hellagood** (Slettet)
Nogen der kan hjælpe?? Hvad betyder det at et land ikke opbygger en selvstænding kapitalindustri?

Svar #1
03. april 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Ville også gerne høre om der er nogen der kan forklare mig en anden ting...

Hvis et land har haft en inflation på 18,2 % i løbet af 10 år hvad betyder det så for dets økonomi..

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2005 af erdos (Slettet)

Ad 1) Måske betyder det en privat finansiel sektor. Altså at privatejede banker osv. ikke er tilladte. Jeg har aldrig før hørt det udtryk. I hvilken sammenhægn står det?

Ad 2) En årlig inflation på 18,2% er for højt og ikke godt for økonomien. I Europa forsøger ECB i tråd med den monetaristiske filosofi at holde inflationen under 2 % pro anno.

Af ulemper ved høj inflation kan nævnes:

- Inflation medfører usikkerhed. Des højere inflation des større udsving. Prisudviklingen bliver uigennemsigtig. Uigennemsigtighed hæmmer investeringslysten – som kursrisiko gør det -, hvilket hæmmer efterspørgsel og økonomisk vækst.
- Høj inflation skaber en urimelig og tilfældig omfordeling som følge af de øgede udsving. Nogle investerer, og andre sparer op – inflationen bestemmer, hvem der får den største gevinst. Til dette argument kan knyttes, at uligheden mellem rig og fattig forøges, da de fattige har sværere ved at beskytte sig mod inflationen.
- De mere direkte ”menuomkostninger” fx med hensyn til udskiftning af prisskilte.
- Inflation er selvforstærkende, idet forventninger til inflation presser lønningerne op, hvilket igen hæver priserne. I yderste tilfælde vil hyperinflation resultere i en bytteøkonomi, da pengene mister deres værdi.

Der er naturligvis mange andre ulemper... Dette er dog nogle af de vigtigste. Håber, at det kan bruges...

Kalle

Svar #3
03. april 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Det kan det i hvertfald mange tak - men det var fra 1990-2000 der havde været en inflation på 18% er det så lige så slemt som du beskriver? Det står i forbindelse med beskrivelsen af importsubstituion.. Jeg kan lige sætte udklippet ind:

"de satsede i stedet på at opbygge en industriproduktion baseret på importeret teknologi, uden at opbygge en selvstændig kapitalindustri. Denne form for importsubstitution fremmer ikke en selvstændig industriudvikling eller en økonomisk vækst og viser sig ofte at være udviklingshæmmende."

Svar #4
03. april 2005 af **Hellagood** (Slettet)

Slet ikke nogen der ved hvad selvstændig kapitalindustri betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2005 af erdos (Slettet)

Nej... Så er det ikke så slemt. Jeg holder på mit tidligere bud, eller også kan det betyde, at al produktion er i offentlig regi. Altså at det økonomiske system er planøkonomisk...

Skriv et svar til: Hvad betyder selvstænding kapitalindustri???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.