Kemi

Forsæbning - Triglycerider

01. november 2010 af malou190 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Addition af diiod sker til dobbeltbindinger i de tre fedtsyrekæder R1, R2 og R3. For et bestemt fedtstof har man fundet frem til flg. analyseværdier:


ft = 195 mg KOH/g fedt
It = 130 g I2/100 g fedt


a) Beregn den gennemsnitlige molare masse for triglyceridmolekylerne

b) Bestem det gennemsnitliglige antal dobbeltbindinger i triglyceridmolekylerne

c) Find den gennemsnitlige kædelængde pr. triglyceridmolekyle

Evt hints til hvordan jeg griber opgaven an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:fedtstof_kendetal_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2010 af mathon

som korrigeres
           til
 

Vedhæftet fil:fedtstof_kendetal_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2010 af TenFour (Slettet)

#2 - Under pkt c), hvorfor siger du så "minus massen af C3H5O6? Det er da ikke formlen for glycerol?



Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:fedtstof_kendetal_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april kl. 19:37 af SkolleNørd

#1

se

kan du forklare a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april kl. 10:40 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\\ \textbf{a)}\\&\frac{195\;\mathrm{mg}\; KOH}{\;\mathrm{g}\textup{ fedt}}=\frac{195\;\mathrm{g}\; KOH}{\;\mathrm{1000\; g}\textup{ fedt}}\\\\&\textup{Reaktionsforhold:} \\&&\textup{Fedt}:KOH=\frac{1}{3}:1\\\\& \textup{Antal mol KOH\textup{:}}\\&&n_{KOH}=\frac{195\;\mathrm{g}}{56.10\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}=3.47594\;\mathrm{mol}\\\\& \textup{Antal mol Fedt\textup{:}}\\&&n_{\textup{Fedt}}=\frac{1}{3}\cdot \left ( 3.48\;\mathrm{mol} \right )=1.15868\;\mathrm{mol}\\\\&\textup{Gennemsnitlige}\\&\textup{Fedtmolmasse:}\\&&M_{\textup{fedt}}=\frac{1000\;\mathrm{g}}{1.15868\;\mathrm{mol}}=863.077\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \end{}\tfrac{}{}
          


Skriv et svar til: Forsæbning - Triglycerider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.