Andre fag

HTX!

16. juni 2003 af Wasseup! (Slettet)
Er der nogle som går på HTX, som kan sige nogle plusser og minusser?! Overvejer nemlig stærkt at tage derpå efter 9..

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2003 af Vegeta (Slettet)

Ja, jeg skal faktisk også starte på HTX efter sommerferien, kunne også godt tænke mig og høre nogle positive ting om det. Mange siger det er noget og gymnasiet er bedre, men er det ikke godt og tage HTX hvis man vil være ingeniør.

Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2003 af Kaare (Slettet)

HTX er sikkert glimrende hvis du gerne vil være ingeniør men sagen er jo bare den at du så ikke kommer til at opleve det noget mere brede gymnasium og derfor ikke i så høj grad får mulighed for at afprøve om det virkelig er ingeniør du gerne vil være. Du låser dig altså i højere grad fast tidligt...

Brugbart svar (2)

Svar #3
16. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Det er rigtigt som Kaare siger at HTX er temmelig meget fokuseret mod at du bliver en eller anden form for ingeniør, men det er faktisk fåtallet af folkene fra min klasse der er blevet ingeniører ligesom jeg når det kommer til stykket.

HTX er helt klart mere teknisk orienteret end gymnasiet. Du skal indstille dig på at der bliver læst lidt mindre skønlitteratur på HTX. Du kan, i Engelsk f.eks., støde på en del artikler fra diverse fagblade. Det fandt jeg meget spændende,men folk er selvfølgelig forskellige.
Syntes helt klart også at faget teknologi (senere Teknik) er ret cool. Du får stillet en problemstillet, f.eks. CO2 udslip. Du skal så finde på en idé/process hvorved CO2 udslip mindskes, udfærdige et fysisk produkt og skrive en rapport over det.
Her lærer man en hel del om at skrive gode rapporter som bliver guld for dig senere hen. Du prøver også at arbejde på længere et projekt forløb (flere måneder) og skrive større rapporter så du til den tid kan ryste på hovedet af gymnasie-eleverne når de piver over deres "madpapirs-rapport" på 15 sider i 3.g :-) (men de har naturligvis meget mindre tid, så det skal ikke læses som en nedgørelse af gym.).

Hvis du allerede har sat dig for at blive en form for ingeniør, kan jeg kun anbefale HTX på det varmeste. Det giver dig en rigtig god indgangsvinkel på dit kommende ingeniør-studie.Det er godt at du f.eks. i engelsk har læst mange tekster med tekniske udredelser. Så kender du til sproget og skal ikke i starten sidde lige så meget fremme med ordbogen. Hvis du ydermere på 2. år (eller allerede nu) ved hvilken form for ingeniør du vil være (Elektro, IT, Kemi, osv.), hjælper din HTX specialisering (Teknik-fags retning) dig rigtig meget.

Jeg havde Elektronik som Teknik fag, så da jeg startede som Elektronik ingeniør kendte jeg til mange af de emner vi rørte på 1. semester. Det gav mig godt overblik og gjorde at skolearbejdet, i starten, ikke gav mig storsved på panden (for der skal arbejdes en hel del når du skal på Uni - i hvert fald på DTU) og jeg havde overskud til at bearbejde alle de andre nye indtryk man får når man pludselig skal flytte hjemmefra og møde masser af nye mennesker.
Så der har du en HELT klar fordel fremfor gymnasieelever der først skal til at sætte sig ind i hvad en modstand og en transistor egentlig er for nogle størrelser.
Men tag ikke fejl. Alt det du lærer på HTX i løbet af et år på teknik fag, er gennemgået på et semester på DTU, der køres minimum dobbelt tempo. Så pas på med at slappe af (veed godt det her er forholdvist langt ude i fremtiden).

Jeg var tiptop glad for min tid på HTX så jeg kan kun anbefale dig det. Jeg kan samtidig se, når jeg kommer til gammel elevfest, at der faktisk er en hel del piger på HTX nu, hvis det er det du er lidt bekymret for :-). Og lad mig lige mane en myte i jorden: Nej tøserne på HTX ligner ikke blot et spark i skridtet.
Det er ski nogle søde tøser (og dem har vi faktisk også her på DTU - såfremt folk skulle tro anderlededs :-) ).

Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juni 2003 af Kaare (Slettet)

Jeg tror ikke dobbelt tempo kan gøre det :~)

Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2003 af Vegeta (Slettet)

Jeg har faktisk tænkt mig at læse til IT-ingeniør, men jeg hører, at der er meget arbejdsløshed i det, ved du noget om det Rune?

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Ja det er rigtigt at arbejdsløsheden er begyndt at melde sig på IT markedet. Det er fordi markedet i øjeblikket er blevet "mættet" da IT branchen oplever nedgangstider som næsten alle andre brancher også gør det i disse tider. Det skyldtes at der bliver uddannet mange der kan lidt det samme: Datamatikere, Dataloger, IT-ingeniører,m.m.
Som IT-ingeniør vil jeg dog påstå at du er bedre stillet da du lærer en del om Hardware og ikke kun rent Software. Du vil derfor kunne MEGET mere end blot sidde og kode og lave en masse fancy ting i et høj-niveau sprog som f.eks. Java.
Men MEGET kan ændre sig til den tid hvor du bliver færdig, der ser arbejdsmarkedet med 100 procent helt anderledes ud, og det er aldeles IKKE en umulighed at få arbejde inden for IT branchen i øjeblikket. Har en kammi der lige har fået job efter blot 2 måneders jobsøgen.

Brugbart svar (1)

Svar #7
16. juni 2003 af Kaare (Slettet)

Når der er nedgang i IT-branchen går det under alle omstændigheder klart hårdest ud over "opportunisterne" der har udnyttet væksten på markedet til at komme ud og tjene hurtige penge i stedet for at gøre deres uddannelser færdige. Når man står uden papir på nogen kompetencer i en nedgangsperiode har man lidt et problem. Der er som Rune G siger rigeligt med muligheder for job i den branche for en færdiguddannet og jeg har på fornemmelen at nedgangen kun er midlertidig...

Brugbart svar (1)

Svar #8
17. juni 2003 af 1. Charlotte (Slettet)

>>>Wasseup og Vegeta:

Hvis I er næsten 100 % sikre på at I vil være ingeniøre er HTX et godt sted, som Rune siger.
Personligt synes jeg umiddelbart at det er, som om at eleverne dér ikk er så engagerede som de er på gymnasierne. Jeg var nemlig i en uge i 'praktik' som elev på HTX i Lyngby og der sagde de alle sammen stort set, at de glædede sig til at de var færdige med HTX for så kunne de slappe af. Når jeg så spurgte dem om de ikke ville væse videre på universitet eller lignende svarede langt de fleste, at det ville de I HVERT FALD IKKE!! Aldrig i livet svarede overraskende mange. Jeg spurgte forresten nogle fra alle tre klassetrin. Så I skal nok ikke vente Jer så meget seriøsitet fra alle, og det kan smitte af på Jer, hvis I da ikke passer på eller noget.. Men hvis jeres drøm er at være ingeniører, så 'go ahead'! (ment seriøst) HTX er et fint sted umiddelbart - de folk jeg mødte var enormt flinke og jeg følte mig meget velkommen.

Brugbart svar (1)

Svar #9
17. juni 2003 af Vegeta (Slettet)

Hvad var grunden til de ikke vil læse videre på universitetet?

Brugbart svar (1)

Svar #10
17. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Mmmmmmmmm......kunne ikke klare lektierne måske :-)
Det lyder meget underligt på mig det som 1.Charlotte skriver, men der er nok forskel fra HTX til HTX åbenbart. I Holbæk , hvor jeg gik, var der mange seriøse og dygtige folk. Kan ikke forestille mig det er anderledes end gym, men lyder godt nok spøjst det som 1.Charlotte fortæller.
Hvis du tager en gymnasie klasse og en HTX klasse vil jeg vove at påstå at det er samme procent tal der læser videre på Uni. Hvis jeg sammenligner min ekskærestes Gym klasse og min HTX klasse var der langt flere fra min klasse der læste videre på Uni (nu snakker vi så kun Uni,dvs. ikke andre former for videregående uddannelser, de færreste undgår jo at læse videre til et eller andet).
Men det er kun en påstand. Jeg har ingen tal/statistikker der bakker min påstand op.

Brugbart svar (1)

Svar #11
17. juni 2003 af 1. Charlotte (Slettet)

Jeg ved det faktisk ikke helt.. De sagde bare at de ville klare sig uden universitetet, de gad bare ikke mere. (Jeg tror at de kommer til at fortryde senere)

Men altså så længe du er sikker burde det ikke skræmme dig, vel? Kender du ingen nuværende HTX'ere? De kan vel bedst fortælle dig om stedet. Men det sted jeg kender til er jo kun Lyngby. Jeg blev fortalt dér, at der er mange, der er bedre (jeg tror at det måske var nogle i Roskilde og Kbh, men er ikke sikker).

Brugbart svar (1)

Svar #12
17. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg blev htx student igår. Da jeg gik ud af 10. klasse vidste jeg ikke rigtig hvad jeg ville og tror at det er mere eller mindre et tilfælde at jeg endte på htx. Men det har virkelig været en positiv oplevelse, specielt mht teknik faget, som virkelig er spændende at arbejde i. jeg er også blevet meget bedre til at lytte til andre og arbejde sammen med andre. så fra min side kan jeg kun sige gode ting om uddannelse og vil helt klart anbefale den.

Brugbart svar (1)

Svar #13
17. juni 2003 af Kaare (Slettet)

Jeg kunne da godt forestille mig at der var færre fra HTX der valgte at studere videre da HTX jo i sig selv er mere erhvervsrettet end gymnasiet... men jeg aner ikke om det faktisk forholder sig sådan. Det kan også være at det bare var en social regel på netop det sted at man i hvert fald ikke måtte have lyst til at studere.

Brugbart svar (1)

Svar #14
19. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Hejsa.!!!!!!!

Jeg kan kun anbefale HTX hvis du er virkelig seriøs. For HTX er meget svære end på almen Gymnasium men du får til gengæld mere viden af en HTX eksamen.

HTX= "Her Tænker X-perterne"

Brugbart svar (1)

Svar #15
19. juni 2003 af 404error (Slettet)

Tamilan <-- Hvad baserer du den udtalelse på?

Brugbart svar (1)

Svar #16
19. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Går du selv i HTX Tamilan?

Brugbart svar (1)

Svar #17
20. juni 2003 af Kaare (Slettet)

Gæstebrugere... *dybt suk* og kvaliteten af deres udtalelser er derefter :~)

Brugbart svar (2)

Svar #18
20. juni 2003 af Shantri (Slettet)

Der bliver nævnt både mod of for (som det er sædfølgelighed ved sådanne spørgsmål). Men det der er væsentlig er vel hvad de diverse vidergående udd. bemærke.

Her er den største forskel de forskellige kompetancer de forskellige studenter besidder efter endt studieforløb (her tænkes en gymnasieludd.)

Gymnasieelever besidder oftest utrolig gode sproglige kompetancer hvor kommunikations niveauet mundligt og skrifligt (formulering og stavning) er i top.

HTx-Elever har den fordel som de kommes ind på af Rune G, at der skrives utrolig mange rapporter. Dette kommer sig at tværfaglige fag som Teknologi (1. og 2. år) og Teknik (3. år). Her er de skriftlige kompetancer i høj grad mere veludvikling, menes at det at skrive længere rapporter som det kræves på vidergåendeudd., og det at kunne samle og forene alle disse sider som det giver mening. Stavningen er muligvis væsentlig ringere, men der haltes altså ikke efter når det gælder selve de lange rapporter på 30-40+ sider. Dog er gennemsnitslængden i HTx dog ikke mere end. 8-30 s., fo hver rapport.


mvh

Michael Bernard, Student fra HTx 2003

Brugbart svar (1)

Svar #19
20. juni 2003 af Shantri (Slettet)

ups for de damn stavefejl, *gab* er lidt træt - Eller også er det fordi jeg har gået på HTx....LoL

Go' sommer til alle, Roskilde Here I Come

Brugbart svar (1)

Svar #20
20. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja jeg har selv gået på HTX i Sønderborg.!

Og jeg kan fortælle jer at HTX ligger på et mere højere og bredere niveau end Alemn gymnasium. Jeg har nemlig selv nogle kammerater der går på Almen gymansium kigger man på deres opgaver i Matematik og i Fysik er det barnemad for nogle elever fra HTX.

Tro mig jeg ved hvad jeg taler om.-!!!

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 50 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.