Matematik

Finde højde af cylinder.

15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

Der er 19 L (19.000 cm3) i en gryde, og grydens radius er 15 cm.

Formlen på at finde V = pi x r2 x h

Det er det eneste jeg har fået af vide..
Hvordan finder jeg højden?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kender V og r . Isoler h i formlen

V = π·r2·h

og bestem h ud fra de givne oplysninger.


Svar #2
15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Hvad mener du med at isolere?

Formlen som du beskriver kender jeg, men hvordan finder jeg ud af højden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Du skal tage kvadratroden af summen af π*15²

Så finder du højden på gryden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man isolerer højden af udtrykket:

h = V/(π·r2)

Indsæt de kendte værdier for V og r til beregning af h.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Se #4 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#5 undskyld glemte V'et.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#0

Har du forstået opgaven og metoden til at beregne det? :D


Svar #8
15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Nej, ikke rigtig..


Svar #9
15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Eller jo, er højden så ikke 37,18?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Læs #4 igen. Du kender V og r. Indsæt disse værdier og beregn h.

#9

Det er ikke korrekt regnet ud.


Svar #11
15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

Har gjort.


Svar #12
15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Jamen hvad giver det så?

706,5/19=37,18

Sådan har jeg gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. november 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Hvad er V? og hvad er radius?


Svar #14
15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

V = 26267,67 

R = 15 cm

Men der kan kun være 25 L i gryden..


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Brug formlen i #4

h = V/(π·r2) = 19000/(π·152) = 26,88cm


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

I opgaven i #0 skriver du V = 19L = 19000cm3


Svar #17
15. november 2010 af Sandratonsorn (Slettet)

 Nå ja, haha, 1000 tak!:-D


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. november 2014 af sebastianbdn

så højden af gryden er altså 26,88cm??


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det fremgår af svaret i #15.


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. november 2014 af sebastianbdn

og når man skal finde højden af indholdet på 19 liter, skal kan man så dividere svaret med 25 og gange med 19?


Skriv et svar til: Finde højde af cylinder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.