Kemi

En opgave om kemisk ligevægt????

18. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej folkens!

I en opgave har der indstillet sig en ligevægt på følgende måde (pilen forstiller en harpun):

PCL5 -----> PCL3 + CL2                                            Kc=0,042 M(molær) 250 °C

1,82 mol PCL5 lukkes inde i en beholder, der har et volumen på 10,0 L. Systemet opvarmes 250 °C, og denne temperatur fastholdes.

Beregn de aktuelle stofmængdekoncentrationer af de tre reaktionsdeltagere, når ligevægten har indstillet sig. 

har prøvet mig ad på den her måde:

1,82 mol/10,0L=0,182 M(molær)

[x]*[x]/[0,182-x]=0,042 M(molær)

er der nogle kloge mennesker som kan hjælpe med at prøve løse den?


Svar #1
18. november 2010 af VidenSøger (Slettet)

Eller hvis nogen evt. kunne henvise mig til et link hvor jeg kunne læse mig frem til løsningen! Tak :) 


Skriv et svar til: En opgave om kemisk ligevægt????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.