Dansk

Kvindelige forfattere - danskopgave

26. april 2005 af misskate (Slettet)
Jeg er gået igang med den store danskopgave, men er gået lidt kold. Mit emne er Store Kvindelige Forfattere og indtil videre har jeg læst Tove Ditlevsens "samlede digte" (pigesind, kvindesind, osv)

Men jeg er blevet lidt i tvivl om hvordan jeg skal analysere hendes digte og hvordan jeg kan få det ind under mit emne, som jo er rimelig bredt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2005 af danielruhmann (Slettet)

Hvis det er kvindelige forfattere, skal du vel have mere end én inddraget i din opgave. Blixen og Bødker kunne være emner.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2005 af litla (Slettet)

Andre kvindelige forfattere kunne være

Thomasine Gyllemburg (Romantisme)

Mathilde Fibiger (Realisme/idealisme)

Amalie Skram (Naturalisme - Det moderne gennembrud)

Helle Helle eller Naja Marie Aidt

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2005 af ninnacaroline (Slettet)

det ville nok være en meget god ide hvis du havde lavet en problemformulering til at starte med, hvor du redegør for hvad du vil. En overordnet overskrift er alt for bredt.
Det kunne være 'jeg vil i min opgave undersøge hvad der gør disse danske kvindelige forfattere så anerkendte. Jeg har valgt at beskæftige mig med Tove Ditlevsen (og to andre forfattere maks), og har derfor læst nogle af deres værker (find en eller to fra hver). Jeg vil undersøge hvad der karakteriserer deres skrivemåde' etc etc..
Du kunne jo så først fortælle kort om hende og hendes baggrund (alle hendes digte osv handler jo om hvor hårdt hun har haft, hun afspejler meget sig selv i hendes værker) og så analysere det du har læst af hende og perspektivere det til hende selv. Det samme gør du så med de andre kvinder du skrive om (perspektiver dem evt. til en af deres store inspirationskilder). Til slut kan du så konkludere det hele og komme med din egen mening om dem en efter en.,


Håber du kunne bruge det til noget.

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2005 af Franky (Slettet)

#1 Karen Blxen hun er da meget god..

Eller J.K.Rowling?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2005 af Paddington (Slettet)

Til ninnacarolines indlæg som helt klart er kanont, kunne der også laves en sammenligning, mellem de udvalgte forfattere, hvis jeg selv skulle vælge 2 kvindelige forfattere, ville det formindelig blive 2 som er fra samme tid (ca.) og som på deres måder at skrive på er modsætninger, hvorfor, hvordan, hvad kan være skyld i at de skriver som de gør, etc, etc....

Men helt klart skal du have udarbejdet en "direkte/konkret" problemformulering!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2005 af Nimo (Slettet)

Jep! vær mere konkret!

Men Tove D. er helt klart pissefed.
Hun var erklæret traditionalist, men skrev modernistiske bøger... Det må jo siges at være et kontrast-forhold i sig selv!!!

Derfor kunne du jo vælge en anden kvinde fra samme periode og sammenligne deres skrivemåder.
NB! T.D. er svær at generalisere, da hendes forfatterskab ændrer sig en del gennem tiden, så vær meget konkret i din udvælgelse af periode.

Håber ikke jeg har vildledt dig :)

Svar #7
27. april 2005 af misskate (Slettet)

Ih tak skal i have allesammen.

Jeg har valgt også at inddrage Karen Blixen og en båltale som hun har skrevet og så Herman Bang (for at få en mandlig synsvinkel) Og så inddrager jeg undervisningsministeriets nye kanon - tror i det kan virke?

Skriv et svar til: Kvindelige forfattere - danskopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.