Matematik

hjælp

04. januar 2011 af selonthyx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med to opgaver? :) ville være lækkert.

8.016: Løs ligningen: 2x^2-6x+4 =0

8.017: Om en variabel N oplyses, at den er omvendt proportional med kvadratet med en variabel d.

Bestem N udtrykt d.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2011 af PeterValberg

 den første er en "almindelig" andengradsligning efter modellen ax2 + bx + c = 0

løsningerne (rødderne) kan findes med:

facit skulle gerne være:     x = 1 ∨  x = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2011 af PeterValberg

 omvendt proportionalitet kan helt enkelt beskrives som:  y = k/x    y er således omvendt proportional med x

i dit tilfælde må det være noget i stil med:   N = k/d2   hvor k er en konstant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
05. januar 2011 af selonthyx (Slettet)

Nice, tak. Dog har jeg ikke fattet nr.2 endnu. Men giver det lige et shot :) tyvm ^^


Svar #4
05. januar 2011 af selonthyx (Slettet)

Fatter nu! tak mate :)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.