Kemi

Kemisk ligevægt/opløselighedsprodukt

10. januar 2011 af mat666rasmus (Slettet)

Der kan opløses 0,584 g blychlorid, PbCl2, i 100 ml vand ved 25 ºC. Molær masse (g/mol):
PbCl2 367,00.


a) Beregn blychlorids opløselighedsprodukt L ved 25 ºC.

Kan godt se man skal c ykle rund i formlerne: n = m / M og n = c * V 

- men kan simpelthed ikke få det rigtige resultat .


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Opskriv reaktionen. Find koncentrationerne af ionerne (5,84 g/L / 367 g/mol = 1,6*10-2 M).


Svar #2
10. januar 2011 af mat666rasmus (Slettet)

Sådan gjorde jeg også ..

Men min facitliste siger det skal blive 1,6*10-5 M3 ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2011 af placebo321 (Slettet)

Det skal det også


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt/opløselighedsprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.