Generelt

STRESS :´(

14. januar 2011 af mangagirl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Der er kun 4-5 måneder tilbage til eksamener, så jeg går og stresse så meget, jeg har aldrig haft det sådan før, det er forfærdeligt. Jeg SKAL bare kommer ud af hf med et godt gennemsnit. Hvad skal jeg gør for at slippe af med alt det stress. :´(


 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. januar 2011 af Quantum (Slettet)

Det har du vel selv lige sagt? - Arbejde for at få et godt gennemsnit!


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. januar 2011 af Chinchill (Slettet)

Det kan hjælpe meget på ens selvfølelse og stressniveau at dyrke motion, på den måde får du mere overskud og en god fornemmelse med kroppen. Derudover prøv at spise og leve sundt - det har virkelig en stor indflydelse på overskud og stress niveauerne i din krop.

Du kan evt også prøve at tale med andre der har det som dig eller med en læge der har forstand på det. Studievejlederen på din skole må også kende til fænomenet og vide hvad man evt kan gøre for at afhjælpe problemet prøv at tale med ham.

For nogle hjælper det også at lægge en læseplan, så ved man nogenlunde at man når igennem fagenes pensum inden eksamen og så ved du at tirsdag eftermiddag bruger du to timer på tysk og en time på matematik, men så har du også fri bagefter og torsdag er det halvanden times biologi og kemi eller hvordan du nu vælger at planlægge det.


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. januar 2011 af Anxyous (Slettet)

Tænk mere på arbejdet i stedet for karaktererne, så kan du bedre koncentrere dig, og så kommer karaktererne af sig selv :)


Svar #4
14. januar 2011 af mangagirl (Slettet)

Mange tak for alle svarene, det hjælp meget :)


Brugbart svar (3)

Svar #5
16. januar 2011 af Mads1980 (Slettet)

Når det kommer til karaktergivningen har man desværre ikke selv nogen indflydelse. Det eneste du har indflydelse på er din præstation ved eksamensbordet, om din præstation rækker til et 12 eller 4 tal er ALENE op til lærer og censor at afgøre.

I stedet for at fokusere på noget du aligevel ikke har nogen indflydelse på (din karakter), så fokuser hellere på noget du rent faktisk har indflydelse på - nemlig din præstation.

Afgør med dig selv hvor meget tid du vil bruge på skolen - prøv at sætte timetal på det niveau du vil bruge på din uddannelse, imens du stadig har et velfungerende liv ved siden af (husk at fritid og almindelig afslapning i rette mængder også gør dig til en bedre studerende - ingen kan holde til at tænke uddannelse 24 timer i døgnet).

Når du har fundet den mængde tid og energi du vil bruge på din uddannelse, så sørg for at din lektielæsning er optimal og effektiv, benyt de tilbud der evt. er på din skole om lektiehjælp (find evt. nogle klassekammerater at læse lektier med). Sæt dig grundigt ind i eksamensformen, tidsfrister mm. så der ikke er nogen overraskelser på den front.

Følger du overstående sætter du dig selv i en situation hvor du ikke kan gøre mere. Du bruger den maksimale tid, på den maksimale måde. Du kan roligt og oprigtigt sige til dig selv at du har gjort hvad der for dig er den maksimale indsats. Du har - hvis du følger overstående - ingen grund til stress for du er 100% forberedt. (Almindelige eksamensstress er helt  normalt for alle studerende).

Hvad det kan række til ved det græne bord, afgøre lærer og censor. Det vigtigste er at du fokuserer på de ting du har indflydelse på - og karakteren er en af de ting du IKKE har indflydelse på. Drop det med at fokusere på gennemsnittet, det vil gradvist slide dig ned. Har du forberedt dig optimalt, får du i det lange løb også den optimale karakter.


Skriv et svar til: STRESS :´(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.