Studievalg og videregående studie

Studieretning

15. februar 2011 af Gmudi (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Jeg har fundet en spændende studieretning på HTX, som jeg tror vil gavne mig mest i fremtiden. Studieretningen som overvejes er ''internationale medier'' hvor følgende niveauer er påkrævet: Kom/it A, Engelsk A og mediefag C.

Samtidig har jeg tænkt mig at hæve matematik fra dens nuværende B-niveau til A-niveau. Siden mange universiteter kræver det. Synes I det lyder fornuftigt? B

Biokemi-linjen på HTX kunne også være en mulighed, men jeg vil helst gerne have særlige kompetencer indenfor IT og computere, så den klinger ikke helt med mine drømme. På linjen internationale medier har jeg, hvis jeg vælger retningen, disse fag og niveauer:

Engelsk A
Kom/it A
Dansk A
Matematik A (hævet fra b til a)
Kemi B
Fysik B
Teknologi B
Teknologihistorie C
Biologi C
Mediefag C

Kommenter tak - og kom med jeres synspunkter hvis i er enige eller uenige med mit valg, og om det overhovedet er et godt valg.

Tak.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af Moderatoren

Det lyder som om du har tænkt godt og grundigt over det. Og hvis det er dine interesser, så kan jeg ikke være uenig, men helt enig:-)

Held og lykke på HTX.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2011 af destijl (Slettet)

 Hvad du vælger handler helt om, hvilke drømme du har for fremtiden. Ingen kan hjælpe dig med dét, men med matematik A, fysik B og kemi B går du aldrig helt galt i byen. Glæd dig til en spændende ungdomsuddannelse!


Svar #3
15. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Tak til jer begge to :)

Jeg har lige endnu en spekulation:

Kommer jeg ind på den klasse (internationale medier fx), jeg vælger på optagelse.dk nu? Men selvfølgelig har jeg samme fag og niveauer som alle andre, indtil grundforløbet slutter -  Eller hvordan fungerer det? Håber i forstår mit spørgsmål. 

Eller sidder man helt forskelligt, altså en fra science-linjen, en fra biokemi-linjen osv. indtil grundforløbet slutter i juleferien?


Skriv et svar til: Studieretning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.