Projektopgaven (9. kl.)

Hjælp til emnevalg! - hvd.Emne - Mennesker og udvikling

22. februar 2011 af Nametaker (Slettet)

 Hej :-)

Vi skal snart til at skrive projektopgaver..

Er ikke helt klar over hvad jeg skal skrive om.. Vores hovedemne er 'Mennesker og udvikling'.

Og hvis nogen af jer har nogle gode råd så skriv dem endelig.. Og hvis I ved, hvad der kunne være rigtigt godt og have med i selve opgaven og sådan noget :). - Og hvad der kunne gøre fremlæggelsen ekstra god..

Har tænkt mig at starte rigtigt tidligt med den.. Så jeg i selve projektugen, kun skal forberede mig på fremlæggelsen, og rette fejl og sådan noget :)

Håber på nogle gode svar.. På forhånd tak ;-)


Svar #1
22. februar 2011 af Nametaker (Slettet)

----Edit----

Har lige nogle spørgsmål, hvordan skal problemformuleringen være? - hvordan var jeres (hvis I har kan huske)--

Hvad er hypotese? 

-----------------------------------

Har overvejet at skrive om Apartheid Sydafrika? - Kunne det være et godt emne, er der meget at skrive om der, og nogle gode ting at have med? og ville jeg kunne lave en god fremlæggelse om det? --

Er virkelig i tvivl,men heldigvis har jeg masser af tid, projektugen er først om to uger, :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Jeg synes virkelig du skal vente til ugen kommer. Du får tilknyttet en vejleder og han eller hun vil give dig gode råd og vejledning om hvordan du skal gøre. Jeg er selv en type der altid begynder med mine ting i god tid, men da jeg skrev min projektopgave i 9. klasse der fik jeg det råd at jeg skulle vente med at gå i gang indtil ugen begyndte. Jeg fik 12 så jeg må sige at det var det værd. Selvom det gav en del pres ugen igennem, men de råd jeg fik af min vejleder var virkelig guld værd:) Du kan øve dig på fremlæggelsen i weekenden. Jeg går ud fra at I afleverer en fredag og fremlægger mandagen efter :) Du kan sagtens nå at øve dig. Jeg øvede mig sammen med min far for at få kommentarer og feedback, det hjalp mig utrolig meget!!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af NaomiAloy (Slettet)

 Hej. :)

Angående problemformuleringen kan du stille spørgsmål som, hvad var apartheid? Hvem indførte det, hvordan sluttede det, hvad betød apartheidlovene for de "farvede"? osv .. Bare tænk på noget som du gerne vil vide omkring emnet og skriv selvfølgelig  en sammenhængende tekst med spørgsmålene, så der ikke bare står 5 spørgsmål. :)

Personligt synes jeg at apartheid er et vildt godt emne fordi man kan finde så mange bøger/tekster/digte osv, som man kan bruge til sit projekt. Nu hvor det skal komme ind under "Mennesker og udvikling" så kan du komme ind på hvordan det f.eks. var i Sydafrika før apartheid tiden og hvordan det var efter og selvfølgelig kan du også komme ind på hvordan apartheid ophørte.(Meget vigtigt) Der kan du komme ind på Nelson Mandela som kæmpede sammen med mange andre for at få afskaffet apartheid.

http://www.sydafrika.dk/hvad-var-apartheid

^ Inde på den hjemmeside kan du få svar på rigtig mange ting og det står forklaret rigtig godt, så det vil jeg råde dig til at kigge på. :) 

Og til sidst, ja. Du ville kunne lave en rigtig god fremlæggelse om det. Du kan finde så mange ting om det og mange af tingene er rigtig spændende og nemt at forstå, når du først begynder at arbejde med det. Jeg håber det var svar nok. :)


Skriv et svar til: Hjælp til emnevalg! - hvd.Emne - Mennesker og udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.