Kemi

metaller

05. april 2011 af x00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lige nogle opgaver som jeg har brug for noget hjælp til..

1. Beregn den elektricitetsmængde, der skal til for at fremstille 100 g Al. (Hertil kræves muligvis fysik-hjælp).


2. Hvor meget O2 vil der samtidig blive udskilt? (brug molforholdene i reaktionsskemaet)
 

*jeg har ikke lavet reaktionsskemaet, da jeg er i tvivl om hvordan det skal laves...

Håber nogen kan hjælpe! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon



                           ...hvad er udgangsstoffet?


Svar #2
05. april 2011 af x00 (Slettet)

100g  Al


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af mathon

1)

Q = (m/M)·z·NA·e = (100 g)/(26,982 g/mol)·3·(6,02214·1023 mol-1)·(1,60218·10-19 As) = 1,07278·106 As ≈
                                                                                                                                                           298 Ah


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2011 af mathon

2)
          tænker du på
                                        2 Al2O3   --->  4 Al  + 3 O2       ?


Svar #5
06. april 2011 af x00 (Slettet)

i en af de foregående opgaver har jeg anvendt dette reaktionsskema:

4Al^(3+) (l)+6O^(2-) (l)→4Al(l)+3O_2 (g)


Svar #6
06. april 2011 af x00 (Slettet)

 I opg 1 hvad er så As og Ah ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2011 af mathon

             As = Ampéresekund

             Ah = Ampéretime


Skriv et svar til: metaller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.