Studievalg og videregående studie

Kan man blive økonom med en erhvervsuddannelse?

11. april 2014 af ftwz (Slettet)

Jeg er helt overbevist om at man skal have en gymnasiel uddannelse for at læse på universitetet og derefter læse til økonom. 

Min ven og jeg havde en mindre diskussion omkring hvorvidt dette var sandt. Han vil gerne starte på teknisk skole og derefter læse til markedsøkonom på cphbusiness. Altså skal han blot tage 1,5 år på teknisk skole og derefter 2 år på cphbusiness for at blive markedsøkonom. Han forsikrer mig om at han får de samme færdigheder som en normal økonom og får lige så let ved job, så nu er mit spørgsmål - hvad er forskellen på de to uddannelser? Det skal lige siges at teknisk skole er en erhvervsuddannelse og markedsøkonom er en erhvervsakademiuddannelse.

Grunden til jeg spørger er fordi han siger at jeg har spildt min tid med at gå på gymnasiet og derefter læse til økonom. 

Tak på forhånd. Nedenfor ses et link fra ug.

http://www.ug.dk/uddannelser/erhvervsakademiuddannelser/handelsogoekonomiskeuddannelser/markedsfoeringsoekonom.aspx


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2014 af MaibritG

Der er altså forskel på en erhvervsakademiuddannelse som markedsføringsøkonom og en kandidat med en 5-årig universitetsuddannelse i økonomi både ift. lønniveau og faglighed. Groft sagt svarer det lidt til at sammenligne 1. klasse i folkeskolen med 1. års-elever på gymnasiet. Samtidigt arbejder de inde for to helt forskellige områder. Du kan læse mere om de "rigtige" økonomer her: http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/bacheloruddannelser/samfundsvidenskabeligebacheloruddannelser/erhvervsoekonomi/oekonomi.aspx og så sammenligne det med dit eget link.

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Skriv et svar til: Kan man blive økonom med en erhvervsuddannelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.