Matematik

Hjæælp

17. april 2014 af MikkimelekB (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg har fået en blækregning for og kan slet ikke finde ud af det her spørgsmål?

Håber der er nogen der vil hjælpe mig.

I den første opgave har jeg fået et opgavespørgsmål som lyder sådan her.

Emil får et rejsekort af sin forældre.

Med rejsekortet bliver prisen pr. rejse mindre, hvis han rejser flere end fem gange.

I tabellen herunder kan du se, hvad han nu skal betale pr. rejse. Rejsen nr. 4 koster eksempel 30,00 kr., og rejse nr. 12 koster 26,50 kr

Tabellen

1-5 rejser = 30 kr

6-10 rejser = 28,50 kr

11-15 rejser = 26,50 kr

16-20 rejser = 24 kr

21-25  rejser = 21 kr

26 og derover 17,50 kr

Spørgsmålet lyder sådan.

Hvor meget skal Emil i alt betale for de første seks rejser med sit nye rejsekort?

Det fik jeg til 58,5 kr

ved at sige 30 + 28,50 = 58,5 kr

Så kommer jeg til næste opgave og den lyder sådan!

Emil får også 500 kr af sin forældre !
Hvor mange mange gange kan Emil møde Clara for 500 kr?

Hvordan regner jeg det ud?

Håber virkelig inderst inde der en der vil hjælpe mig med det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

For at betale for de første 6 rejser, skal han betale 30 kr for hver af de første 5 rejser, og så 28,50 kr for den 6. rejse. Den samlede pris for de første 6 rejser er altså    5·30 + 28,50 = .... kr .

Prøv derefter at beregne den samlede pris for 5, 10, 15, 20 osv. rejser. Stop, hvor det stadig er under 500 kr, men går over 500 kr ved næste skridt. Se så, hvor mange rejser af den næste prisklasse, der så yderligere er penge til i det samlede beløb på 500 kr.


Svar #2
17. april 2014 af MikkimelekB (Slettet)

Jeg forstår godt det første men ikke den der med 5, 10, 15, 20 osv?

Hvordan kan jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prisen for de første 5 rejser er 5·30 kr       = ..........

Prisen for de næste 5 rejser er 5·28,50 kr = ..........

osv.

Beregn derefter den samlede pris for 5, 10, 15, 20 rejser.

Du skal sådan set finde ud af, hvor mange rejser du har købt, når du ikke længere har penge nok til at købe en rejse mere.


Svar #4
17. april 2014 af MikkimelekB (Slettet)

Altså skal jeg sige!

5 * 30 = 150 kr

10 * 28,50 = 285 kr

15 * 26,50 = 382,5 kr

20 * 24 = 480 kr

så kan han besøge Clara 20 gange og han har en rest på 20 kr

Er det sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, ikke sådan.

De første 5 rejser koster 5·30 kr       = 150,00 kr.

De næste 5 rejser koster 5·28,50 kr = 142,50 kr
                                                         ---------------
I alt for de første 10 rejser                     292,50 kr

De næste 5 rejser koster 5·26,50 kr = 132,50 kr
                                                         ---------------
I alt for de første 15 rejser                    425,00 kr

Hver af de næste 5 rejser koster 24,00 kr. Der er penge til at købe 3 af disse.

I alt 15+3 rejser.


Svar #6
17. april 2014 af MikkimelekB (Slettet)

Så det er 18 rejser? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, 15+3 = 18.


Svar #8
17. april 2014 af MikkimelekB (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!
Håber ikke jeg var for besværlig!


Skriv et svar til: Hjæælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.