Biologi

Spektrofotometri

19. april 2014 af beautifulp - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er i gang med en rapport der handler om spektrofotometri og fedtstoffer, og der er noget jeg ikke rigtig kan finde ud af. Håber der er en sød sjæl her inde, der kan hjælpe mig med den. Opgaven lyder således: 

-Fortal om to situationer hvor man bruger teknikken (spektrofotometri).
 

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2014 af strangers

Måling af hæmoglobin i blod f.eks.. Måle farvestoffer i et produkt, småkager osv..


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2014 af sternocleidomastoideus (Slettet)

Jeg skrev i sin tid om hvordan man kunne måle mængden af LDL og HDL i  blodet. 

Det var ganske nyttigt fornyligt, øget LDL kolesterol i blodet er nemlig risikofaktor ved hjerneblødning.

Iøvrigt kan LDL også indsnævrer et blodkars radius, hvorved modstanden øges...med risko for embolig, blodprop etc..


Skriv et svar til: Spektrofotometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.