Kemi

Kemi C - hjælp

06. juli 2014 af Narkcab - Niveau: C-niveau

Beregn et grundstofs atommasse ud fra dit kendskab til grundstoffets isotopsammensætning og isotopmasser?

har ingen anelse om hvad jeg skal dér


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2014 af mathon

Et grundstofs atommasse er et efter forekomstprocenter vægtet gennemsnit af stoffets isotopmasser.


Svar #2
06. juli 2014 af Narkcab

Jeg forstår stadig ikke hvad jeg skal gør, kan du ikke komme med et kort eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juli 2014 af mathon

eks.
               chlor:
                               isotop       forekomstprocent      atommasse
                               _{17}^{35}\textrm{Cl}                75,77\%          34,968852
                               _{17}^{37}\textrm{Cl}                24,23\%          36,965903

atommasseberegning:
                           
             A=\frac{75,77\cdot 34,968852+24,23\cdot 36,965903}{100}=\frac{3545,27374573}{100}\approx 35,453

 


Svar #4
06. juli 2014 af Narkcab

Tuuusind tak!!!


Skriv et svar til: Kemi C - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.