Matematik

Hvad betyder 40e-6

22. juli 2014 af mks1508 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey alle! 

Mangler hjælp til at forstå følgende relation:

40e-6

Hvad betyder denne skrivemåde, hvor eulers tal benyttes helt præcist? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juli 2014 af BadBoyBard (Slettet)

mks1508,

40e-6<=>40\cdot 10^-^6 <=> 4\cdot 10^-^5

Euler's tal er jo kendt som e, og har en numerisk værdi på 2.71828. 

Ved ikke helt præcist, hvad du mener med hvor det benyttes. Det er jo grundtallet for den naturlige logarithme. Og du kan sommetider også skrive nogle exponentialfunktioner som. 

y=e^x

Besvarer dette dit spørgsmål?


Svar #2
22. juli 2014 af mks1508 (Slettet)

Det var brugbart ja (: tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juli 2014 af Eksperimentalfysikeren

Skrivemåden benyttes i en del programmer, hvor man kommer ud for at skulle benytte 10-erpotenser, f. eks. i regneark. Normalt kan man også benytte 40E-6 i disse programmer.

Der har været andre forslag til at undgå den lidt tunge form: 40·10-6, formen 40E-6 er nok den mest brugte. Formen med lille e er lidt nemmere, fordi man slipper for at trykke på shifttasten!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. juli 2014 af SuneChr

40·e- 6  =  40/e6  ≈  0,0991...
40E-6  =  40·10- 6 = 0,000040
e indgår i mangfoldige sammenhænge i den matematiske analyse.
E står for eksponent, og er en bekvem og kort notation på et display.   


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. juli 2014 af Eksperimentalfysikeren

#4:

Pas på! Brugen af "e" er ikke helt konsistent! I Excel betyder 40e-6 40·10-6. Det er det samme som 40E-6 i denne sammenhæng.

Det udtryk, du skriver adskiller sig herfra med et gangetegn og et opløftet "-6".


Skriv et svar til: Hvad betyder 40e-6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.