Kemi

kemi_pH

13. august 2014 af inddd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, tænkte på om I gerne ville hjælpe mig med disse to opgaver.

Screen Shot 2014-08-13 at 23.51.52.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2014 af Heptan

1a.

Beregn stofmængden af saltsyre

Det samlede volumen er 130 mL

Beregn den formelle koncentration af saltsyre

Den formelle koncentration er lig med koncentrationen af oxonium i opløsning, hvorfor pH er:

pH = - log ( [H3O+] )

1b.

Beregn stofmængden af hydroxid der hældes i ( n(OH-)før )

n(OH-)efter = n(OH-)før - n(H3O+)før

Beregn koncentrationen af hydroxid, da volumen nu er 130 mL + 60 mL

Beregn pH:

pH = 14 + log( [OH-] )


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. august 2014 af Heptan

2b.

Brug formlen

c1 * V1 = c2 * V2

hvor c1 er svaret i 2a og V1 er 10,0 mL. V2 er 14,3 mL. Løs for c2


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Kan jeg spørge, hvorfor man siger pH = - log ( [H3O+] ) i opgave 1a. Hvor får man [H3O] fra? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2014 af Heptan

HCl er en stærk syre, som dissocierer fuldstændigt. Syre/basereaktionen forløber:

HCl + H2O --> Cl- + H3O+

Det ses, at stofferne er ækvivalente i forholdene 1:1:1:1, så det kan vi udnytte, da vi også ved at reaktionen forløber fuldstændigt.

[H3O+] er altså lig med den formelle koncentration af saltsyre i den nye opløsning.

Definitionen på pH er:

pH = - log ( [H3O+] )

Specielt for stærke syrer som HCl gælder der altså følgende:

pH = - log ( cs )

hvor cs = c(HCl)


Skriv et svar til: kemi_pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.