Matematik

Rumfang.. Hjælp..

19. august 2014 af Eliasz - Niveau: B-niveau

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x og kassens længde (målt i dm) er x + 3.
a) Bestem kassens højde udtrykt ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.

Hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2014 af mathon

                    h · x · (x+3) = 125                alle længdemål i dm

                    6h = 750/(x(x+3))

                    4h·x = 500/(x+3)

                    O(x) = 2·h·x + 2·h·(x+3) + x·(x+3)

                    O(x) = 4·h·x + 6h + x·(x+3)

                    O(x) = 500/(x+3) + 750/(x(x+3)) + x·(x+3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil et udtryk for kassens rumfang V udtrykt ved x og kassens højde h. Benyt V = 125 til at udtrykke h ved x.

Opstil et udtryk for kassens overflade (4 sider + bund, men uden låg), og indsæt heri h udtrykt ved x.


Svar #3
19. august 2014 af Eliasz

Overfladeareal = x*(x+3)+2*x*h+(2*(x+3)*h = x*(x+3)+2*x*h+(2*(x+3))*h = x*(x+3)+(2*(2*x+3)*h

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #5
19. august 2014 af Eliasz

Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Rumfang.. Hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.