Matematik

Parallelle vektorer

27. august 2014 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til nedenstående opgave:

Vektorerne a = (18 og 27) og b = (12 og 18) er parallelle.
Bestem tallene s og t, så vektor b = t * vektor a   og vektor a = s * vektor b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der skal gælde

        b = t·a ,

dvs.

        [b1 ; b2] = t·[a1 ; a2] = [t·a1 ; t·a2] .

Da vektorerne a og b er parallelle, er det tilstrækkeligt at løse en af ligningerne i t, for eksempel

        b1 = t·a1 .

Det må være oplagt, at s = 1/t .


Svar #2
27. august 2014 af Tila91 (Slettet)

Nå det var da lige til.

Så resultaterne er bare t = 2/3 og s = 3/2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja.


Skriv et svar til: Parallelle vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.