Fysik

bølgelængde

27. august 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Folks. Jeg har en opgave som jeg ikke kan løse.
Kan nogen hjælpe med at regne den?? 
Opgaven
Et halvåbent rør har en effektiv længde på 1,10 m.

Beregn bølgelængderne for de tre første partialtoner. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2014 af mathon

for tonerne:
                              \small \small L=\left ( 2n+1 \right )\frac{\lambda _n}{4}\; \; \; \; \; \; n\in \mathbb{N}_0

                               \small \small \small \lambda _n=\frac{4L}{2n+1}=\frac{4,40\; m}{2n+1}

                             


Svar #2
27. august 2014 af Niko83 (Slettet)

Mener du at Λ=1.1 m x 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2014 af Heptan

L = 1,10 m

For n = 0 fås

\frac{4,40 m}{0\cdot 2+1}=4,40 m


Skriv et svar til: bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.