Matematik

TI-Nspire hjælp

02. september 2014 af Anonyyyym - Niveau: B-niveau

Er der nogle Ti-Nspire nørder herinde eller bare kan finde ud af at bruge det?
Det har noget med ekspotientiel regression at gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af Therk

Ja, det er der. Hvad har du helt specifikt brug for hjælp til?
 


Svar #2
02. september 2014 af Anonyyyym

Okay, det er fordi at jeg skal bestemme tallene og b.

Jeg sætter mine dataer ind i tabellet og går så ind på diagrammer og skal finde a og b. 

Men men men... Så får jeg dette: Y= 2.15914-78E*(1.09538)^x   Jeg forstår ikke hvad dette menes? altså hvor kommer minus og E fra? 

Mine dataer lyder således:

Årstal: 2006 2007 2008 2009 2010

Gæld  50,1  54,8   60,2   65,8  71,1
(mia. kr)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2014 af Therk

Der står:

y = \underbrace{2{,}15914\cdot 10^{-78}}_b \cdot \underbrace{1{,}09538}_a { }^x

Udtrykket 1,23E123 er ligesom den videnskabelige notation (scientific notation) en måde at droppe en masse nuller og skrive meget store (eller små) tal kortere. Der gælder:

1{,}23E{-78} = 1{,}23\cdot 10^{-78}

"E"-notationen er tit brugt på lommeregnere, hvor der skal spares plads. At de bruger den notation i deres computerprogram er for mig en gåde.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2014 af Therk

Du kan evt. erstatte dine årstal i din tabel med 1, 2, ... i stedet for 2006, 2007, ... - så bliver tallene knap så voldsomme. 10-78 er et meget lille tal.


Svar #5
02. september 2014 af Anonyyyym

Mange tak for hjælpen, det hjalp! :)


Skriv et svar til: TI-Nspire hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.