Matematik

Bevis om kontinuitet og differentiabilitet

02. september 2014 af PSXL - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg sidder med et bevis, som jeg har nogenlunde forstået. Det er bare den sidste del, jeg ikke forstår. 

Jeg har indtil videre skrevet:

Definition:
En funktion f siges at være kontinuert i punktet xo, hvis der gælder:

delta y -> 0 for delta x -> 0. 

Sætning:
En funktion f er givet. Hvis f er differentiabel i x0, da er f også kontinuert i x0.

Bevis:
Hvis f er differentiabel i x0, så har differenskvotienten deltay/deltax en grænseværdi (a) for deltax -> 0.

y-tilvæksten omskrives:

deltay = deltay/deltax  * deltax -> a * 0 = 0 for deltax -> 0.

Da deltay -> 0 for deltax -> 0, så er f kontinuert i x0.

Jeg forstår ikke helt, hvorfor grænseværdien a ganges med 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis funktionen f er differentiabel har differenskvotienten Δy/Δx en grænseværdi a . Dermed har man

        Δy/Δx → a   og dermed     Δy → a·Δx  .

Hvis Δx → 0, ser man, at Δy → a·Δx = a·0 = 0.

Brøken Δy/Δx ganges med Δx for at få Δy .


Skriv et svar til: Bevis om kontinuitet og differentiabilitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.