Matematik

Logaritmer

19. september 2014 af Ummuanas (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har virkelig svært ved denne opgave, og vil være meget glad for noget hjælp!

Omkostningerne pr. år ved fremstilling af x tons af en vare viser sig at være en
funktion af x, der er givet ved:
k(x)=2500*e^0,015x
 
Beregn K80), K(100) og K(250).
Hvad betyder K80) i praksis?
Bestem hvor mange tons, der kan fremstilles for 40000 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2014 af mathon

                     k({\color{Red} \mathbf {80}})=2500\cdot e^{0,015\cdot {\color{Red} \mathbf{80}}}

                     k({\color{Red} \mathbf {100}})=2500\cdot e^{0,015\cdot {\color{Red} \mathbf{100}}}

                     k({\color{Red} \mathbf {250}})=2500\cdot e^{0,015\cdot {\color{Red} \mathbf{250}}}

.

Løs
                       40000=2500\cdot e^{0,015\cdot {\color{Blue} \mathbf{x}}}
                    


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.