Matematik

Reduktionsopgaver

20. september 2014 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået disse opgaver stillet:

Sæt mest muligt uden for parentes

1. 3c- 12ca, 2. 8a- 42a, 6. 2cb - 4ab2  

Angiv følgende tal som uforkortelige brøker

a = 4/9 + 2/3, b = 8/5 + 3/4, g = 3/2 - 2/3

Jeg forstår ikke hvordan man løser disse opgaver, især ikke den anden opgave, da brøkerne for mig at se allerede ser uforkortelige ud.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2014 af LeonhardEuler

1) Se hvilket faktor, der går op i begge led, og sæt denne ud for parentes.

Ex.  3c2 - 12ca = 3c(c - 4a)

2) Adder to brøk og forkort så meget som mulig.

Ex. 4/9 + 2/3 = 4•3/9•3 + 2•9/3•9  = 12+18/18 = 30/18 = 5•3•2/3•3•2 = 5/3 = 1 + 2/3


Svar #2
20. september 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Tak for svaret :-)

Er denne faktorisering foretaget rigtigt:

24 bc - 6c2d = 6c(4b-cd)


Svar #3
20. september 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Hvad jeg dog ikke forstår er, hvordan 9 * 3 bliver til 18 

Og når man lægger de to brøker sammen, som tal, dvs. 0,44444 + 0,66666 får man jo 1,11, så je kan ikke se hvordan svaret kan være 1,666 eller 1 + 2/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2014 af LeonhardEuler

#2

Det er fuldstændig korrekt.

#3: Det var en regnefejl.

Ex. 4/9 + 2/3 = 4•3/9•3 + 2•9/3•9  = 12+18/27 = 5•3•2/3•3•3 =  10/9 = 1 + 1/9


Skriv et svar til: Reduktionsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.