Matematik

Geometri - parallelogram vinkler

23. september 2014 af mccrackit (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I vedhæftede paralellogram (det er ikke en rhombe), skal vinklen X findes ud fra de geometriske regler omkring trekanter og indbyrdes vinkelforhold. 

Hvordan finder jeg grunde/forklaringen til dette - der må ikke bruges vinkel måler til løsning heraf.

Facit skal jo være 40 grader, og vinklen SRP er også 70 grader - men hvordan kan dette forklares uden vinkelmåler...... Eller er det overhovedet muligt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vSRP også er 70º , er vRPQ = 70º , da SR og PQ er parallelle. Da SP er parallel med RQ, er vSPQ og vPQR supplementvinkler. Derfor har man

        x + vRPQ + vPQR = 180º

dvs.

        x + 70º + 70º = 180º

Løs ligningen med hensyn til x.

Niveauet er ikke specielt "Universitet/Videregående".


Svar #2
23. september 2014 af mccrackit (Slettet)

Tak for svaret. Du har ret i niveauet , hvilket var en fejl herfra. Havde overset det felt i oprettelsen til st starte med. Og fik så fumlet inden OK desværre

Svar #3
24. september 2014 af mccrackit (Slettet)

Skal lige have noget skåret ud i pap.
Du starter med atkonkludere at vSRP er 70gr men hvordan kommer du frem til det. Det er facit ja, men mangler nok forklaringen i en anden rækkefølge.

På forhånd tak hvis su finder tid til t hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det har du jo selv opgivet i #0. Uden den oplysning er der ikke nok til at bestemme x.


Svar #5
24. september 2014 af mccrackit (Slettet)

Så er vi enige i den ikke kan løses uden den oplysning :-)
det var det der frustrede mig at man er nødt til vide/måle vSRP til 70 gr.
den oplysning er jo ikke givet når opgaven bare lød på at "bestemme x ".

Tak for det - og sov godt.

Skriv et svar til: Geometri - parallelogram vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.