Matematik

Hjælp til reducering:

29. september 2014 af EnEllerAndenElev (Slettet) - Niveau: B-niveau

27(x+y):\frac{45(x^2-y^2)}{64(x-y)^2}


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2014 af PeterValberg

Hint:

x2 - y2 = (x+y)(x-y)

samt:

man dividerer med en brøk, ved at gange med den omvendte brøk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af Koburg58 (Slettet)

Benyt,

\frac{a}{b}:\frac{c}{d}=\frac{a\cdot d}{b\cdot c}

og

a(b+c) = ab + ac


Skriv et svar til: Hjælp til reducering:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.