Matematik

Den n'te rod

29. september 2014 af DenSærlige (Slettet) - Niveau: B-niveau

Der er to opgaver, som jeg ikke kan løse:

\sqrt[n]{2n^-9}\cdot \sqrt[n]{a^9}

og

\sqrt[3]{a}\cdot \sqrt[3]{a^4}\cdot \sqrt[3]{a^3}


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2014 af SuneChr

Man kan benytte

a^{\frac{p}{q}}=\sqrt[q]{a^{p}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2014 af LeonhardEuler

eller

\sqrt[n]{a}\cdot \sqrt[n]{b}=\sqrt[n]{a\cdot b}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2014 af Heptan

eller

a^x\cdot a^y=a^x^+^y


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er den første opgave skrevet korrekt op? Måske det skulle være

        \sqrt[n]{2a^{-9}}\cdot \sqrt[n]{a^{9}}        ?


Skriv et svar til: Den n'te rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.