Kemi

Termodynamik

30. september 2014 af CecilieMod (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder lidt fast i en opgave, så håber nogle kan hjælpe, den lyder således:

Et naturgasfyret kraftværk forbrænder 2000 kg methan i timen

CH4(g) + 2O2(g) --> CO2(g) + 2H2O(g)

Først er jeg blevet bedt om at regne standard entalpi tilvæksten, som jeg har fået til: -802,51 kJ/mol.

I den næste del af opgaven er jeg blevet bedt om at regne varmeudviklingen pr time. Det er her jeg er gået i stå.

Så lidt hjælp tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2014 af mathon

Slå brændværdien for methan op.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2014 af mathon

Brændværdi for CH4 890,909\; \frac{MJ}{kg}

varmeudvikling pr time
                                        P=\left (890,909\; \frac{MJ}{kg} \right )\cdot \left (2000\; \frac{kg}{h} \right )=1,782\; \frac{TJ}{h}=494,95\; MW


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2014 af Heptan

Man kan også blot gøres således, hvis en databog ikke er i hænde:

Beregn stofmængden af 2000 kg methan

n(CH_4)=m/M=124669,1592187233 \cdot mol

Multiplicér denne stofmængde med enthalpitilvæksten.

E=n(CH_4)\cdot \Delta H^o=-1\cdot 10^1^1J

Der bliver altså dannet 1011 J/t

(mathon, hvorfor får vi ikke det samme? :S)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2014 af Heptan

For methan:

\begin{array} {|c|c|c|} \hline Br\ae ndv\ae rdi & H_n & H_\_o \\ \hline MJ/kg&50,4&56,0 \\ \hline MJ/m^3&36,1&40,1 \\ \hline \end{array}

P=H_n\cdot \frac{m}{t}= \left (50,4 \frac{MJ}{kg} \right ) \cdot \left (2000 \frac{kg}{h} \right )=10^{11} \frac{J}{t}


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.