Matematik

monotoniforhold, hjææælp

30. september 2014 af ninjamus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Jeg skal bestemme monotoniforholdene for en funktion, men jeg sidder desværre fast.

Jeg har en forskrift som hedder x3-3x2+1

Jeg har differentieret ligningen, og sat den lig nul. Da jeg satte f´(x)=0 fik jeg disse resultater: x=0 v x=2

Herfra kan jeg ikke komme videre.

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2014 af PeterValberg

Lav fortegnsundersøgelse for f' før, mellem og efter de fundne ekstremaer

fx f'(-1), f'(1) og f'(3)

På baggrund heraf kan du tegne monotonilinje og beskrive monotoniforholdene for f

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2014 af mathon

monotoniintervaller er så
                                               [-∞;0]       [0;2]       [2;∞]

undersøg fortegnsvariationen - dvs monotonien for f(x) -  for f '(x) i disse intervaller


Svar #3
30. september 2014 af ninjamus (Slettet)

Så altså nu hvor jeg har sat f´(x)=0 og fundet ud af, at x=0 v x=2 så laver jeg fortegnsundersøgelserne og finder dermed ud om, hvornår den er voksende el. aftagende?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2014 af mathon

  f '(x):       +                  -                  +
        _________0_________2_________
  f(x):    voksende      aftagende         voksende


Svar #5
30. september 2014 af ninjamus (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: monotoniforhold, hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.