Matematik

Tekstligning

02. oktober 2014 af Freja1290 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Maler Jørgensen køber rød, grøn og hvid maling, der er 4 gange så meget hvid som grøn maling. af den røde var der kun halvt så meget som af den grønne. I alt var der 770 liter maling. Hvor mange liter var der af hver slags? (opstil ligning) 

er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2014 af SuneChr

Lad mængden af den grønne maling være den ubekendte x.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2014 af Heptan

Grøn = x

Rød = ??

Hvid = ???

I alt = Rød + Grøn + Hvid

^Det er det samme som:

770 = ?? + x + ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2014 af Soeffi

x = rød, y = grøn, z = hvid.

z = 4·y ∧ x = ½·y ∧ x + y + z = 770 L 

½·y + y + 4·y = 770 L


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2014 af Camolla117 (Slettet)

Det er godt nok det samme som tegningen, men som ligning:

Vi sætter grøn som x.

Dtv. at hvid er 4x fordi der er fire gange så meget i som grøn, og at rød er ½ fordi der er halv så meget i som den grønne.

Ligninge er altså:

½x + x + 4x = 770

5½x             = 770   ( vi trækker x'erne sammen)

1x                = _________   

Håber det hjalp :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2014 af Camolla117 (Slettet)

dvs*


Svar #7
02. oktober 2014 af Freja1290 (Slettet)

mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Tekstligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.