Matematik

Potenser & Rødder

04. oktober 2014 af lucky4eva - Niveau: 10. klasse

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med at forklare dette 2 opgave hvad jeg skal gøre? jeg kan ikke komme igang. :( det ville hjælpe rigtig meget tak på forhånd.

Opg1: 

1 lysår er den afstand, som lyset tilbagelægger på et år. Lysets hastighed er 3· 108 m pr. sekund.

- Hvad svarer afstanden 1 lysår til i km?

Opg2: 

I 1 ml vand er der ca 3· 1022vandmolekyler.1 liter vand vejer ca. 1 kg.

- Hvor mange gram vejer 1 vandmolekyle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2014 af mathon

Opg. 1:

        1\; ly=\left ( 3\cdot 10^{5} \; \frac{km}{s}\right )\cdot \left ( 3,156\cdot 10^7\; s \right )=9,468\cdot 10^{12}\; km


Skriv et svar til: Potenser & Rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.