Matematik

Hastighed mod hinanden

20. oktober 2014 af Tbrahms (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med at regne et simpelt regnestyk ud:

Jeg skal finde ud af hvornår to genstande rammer hinanden - de bevæger sig mod hinanden med to forskellige hastigheder: Den ene bevæger sig med 3,02 m/s og den anden genstand bevæger sig med en hastighed på 3,24 m/s. 

Strækningen mellem dem er på 188 meter.

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

De skal så bevæge sig strækningen 188 m med en relativ hastighed på 3,02 m/s + 3,24 m/s .


Svar #2
21. oktober 2014 af Tbrahms (Slettet)

Så hvis de nu præcis kl. 12.00 begynder at bevæge sig mod hinanden, hvordan kan man regne ud hvad kl. de vil ramme? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om at beregne den tid t det tager at bevæge sig strækningen s med hastigheden v . Man har

        v = s / t .

Her kender man v og s og kan så beregne tiden

        t = s / v

Indsæt s = 188 m og v = 3,02 m/s + 3,24 m/s = 6,26 m/s . Den fundne tid kan så lægges til klokkeslettet for starttidspunktet.


Svar #4
21. oktober 2014 af Tbrahms (Slettet)

Super, mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Hastighed mod hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.