Matematik

En æske uden låg

22. oktober 2014 af charlottefoensby (Slettet) - Niveau: B-niveau

En æske uden låg foldes af et stykke pap. Figuren viser papstykkets mål (se vedhæftet fil). Æskens højde er x(cm)

a. Gør rede for, at æskens rumfang R(x) mål i cm^3, er bestem ved R(x) = x*(20-2x)*(28-2x), og gør rede for, at 0 < x < 10

b. Bestem x, så æskens rumfang bliver størst muligt 

Har lidt redegørelse til R(x) = x*(20-2x)*(28-2x), men den er meget sløj, så vil gerne have lidt hjælp til den og gerne de resterende spørgsmål. 

Håber der er nogen, der kan hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2014 af hesch (Slettet)

R(x) = højde * bredde * længde

b)    Gang paranteserne sammen, hvorved fås et 3. grads polynomium. Differentier dette og find maximum for R(x) ved:

dR(x)/dx = 0   ( vandret tangent til R(x) ).


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2014 af Soeffi

Hvis du googler "x*(20-2x)*(28-2x)", vil der komme en graf frem, som kan give ide om løsningen.

Vedhæftet fil:æske-rumfang.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. juli 2015 af Soeffi

Maksimum af rumfang findes for x ≈ 3,8.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. juli 2015 af Soeffi

CAS.


Skriv et svar til: En æske uden låg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.