Matematik

Angiv centrum og radius

24. oktober 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til disse to opgaver:
Angiv centrum og radius for cirklerne med følgende ligninger:
a) x2+(y-1)2=25

b) 2x2+2(y-1)2=32
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Cirklens ligning:  (x-x0)2 + (y-y0)2 = r2

a)   x0 = 0

b)   Divider ligningen med 2.

(x0,y0) er cirklens centrum.


Svar #2
25. oktober 2014 af hioghi (Slettet)

x0=0 ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2014 af Heptan

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Altså du omskriver bare ligningen

x2 + (y - 1)2 = 25  <=>

(x - 0)2 + (y - 1)2 = 52

og så kan du nemt aflæse x0 , y0 og r


Skriv et svar til: Angiv centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.