Kemi

koncentration volume masse

25. oktober 2014 af Sarahbabyhh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Koncentration 
(mg/L) 6,00 12,0 18,0 24,0 30,0
Absorbans 0,054 0,108 0,159 0,200 0,215

Af en prøve afvejes 1,250 g, der opløses i 100 mL vand. Denne opløsning måles på 
spektrofotometret og giver en absorbans på 0,130.


Beregn prøvens koncentration af ponceau i w/w %.

altså jeg ved at w/w % = masse1/masse2 * 100%

jeg finde koncentrationen for absorbans 0,130 = 15.50 mg/l

men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal finde massen udefra denne koncentraion og de 100 ml der er blevet oplyst

jeg har jo den ene masse, hvordan finder jeg den anden masse?


Svar #1
25. oktober 2014 af Sarahbabyhh (Slettet)

altså er det sån:

15.50 mg/l divideret med 1000 = 0,0155g

(0,0155g / 1,250 g ) * 100 = 12,4 %


Skriv et svar til: koncentration volume masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.