Matematik

Funktionsforskrift

29. oktober 2014 af NMJ95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der lige kunne hjælpe mig lidt med denne opgave? :-)

Et mobilselskab tilbyder et abonnement, hvor kunden kan sende gratis sms, når det månedlige abonnement på 300 kr. er betalt.  

Hvis kunden kun sender 1 sms på en måned, koster den 300 kr., sender kunden 2 sms'er på en måned, så koster hver sms 150 kr.

Opstil en funktionsforskrift for sammenhængen mellem prisen pr. sms og antal sendte sms'er. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

Divider det månedlige abonnement med antal sendte sms'er.


Svar #2
30. oktober 2014 af NMJ95 (Slettet)

hvordan skal jeg opstille det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

        f(x) = 300/x


Svar #4
30. oktober 2014 af NMJ95 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Svar #5
30. oktober 2014 af NMJ95 (Slettet)

Når der står >>Opstil en funktionsforskrift for sammenhængen mellem prisen pr. sms og antal sendte sms'er.<< betyder det så også at jeg skal regne funktionsforskriften ud?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den funktionsforskrift er givet i #3, for x ≥ 1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2014 af SuneChr

f(x)=\left\{\begin{matrix} \! \! \; \; \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \, \, \, \, \, 300\; \: \: \: \textup{for}\: \: x=0,1\\\frac{300}{x}\: \: \: \: \: \textup{for}\: \: x=2,3,... \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Udtrykket   300/x  virker nu også for x = 1 .  Hvis x = 0 , er prisen pr sms vel slet ikke defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2014 af SuneChr

# 8
x = 0  er netop medtaget, da jeg, under ingen omstændigheder, tror på, at teleselskabet vil tilbagebetale det faste abonnement, i fald der ikke skulle blive sendt nogen beskeder.


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, hvorfor skulle de dog betale det tilbage? Man kan som bekendt også bruge en mobiltelefon til andet end til at sende sms-beskeder. Det er et tilbud, at man inden for abonnementet også kan sende beskeder.


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2014 af SuneChr

# 0
Alle beskeder er jo angiveligt gratis, når abonnementet er betalt.
Derfor giver det ingen mening at udregne stk-prisen for de sendte beskeder.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, du har helt ret i, at opgaven er dårligt formuleret.


Skriv et svar til: Funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.