Kemi

Opløsninger

31. oktober 2014 af poet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, en der kan hjælpe med denne opgave? 

Beregn sølvchlorids opløselighed i vand ved 25 grader C. Opløseligheden angives både i mol pr. liter og i g pr 100 ml 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2014 af mathon

Du har
                                          AgCl (s)   <--->   Ag+ (aq)   +   Cl- (aq)
           molariteter                                         s                  s

   reaktions"brøken"
                                           [Ag^+]\cdot [Cl^-] = K_{sp}

                                                s\; \; \; \cdot\; \; s = K_{sp}

                                                s= \sqrt{K_{sp}}=\sqrt{1,6\cdot 10^{-10}\; M^2}

                                                s= 1,265\cdot 10^{-5}\; M

Den molære opløselighed af AgCl er 1,265·10-5 mol pr liter.

Opløseligheden af AgCl er (1,265·10-5 mol/L) · (143,34 g/mol) = 0,001813 g/L = 1,813 mg/L =
                                                                                                                                0,1813 mg pr 100 mL.

 
           
                        


Skriv et svar til: Opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.