Matematik

Diskriminantformel?

20. november 2014 af Dian123 - Niveau: B-niveau

Hej nogle der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave? Det er kun a jeg har brug for hjælp til

Vedhæftet fil: opg 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter rodformlen for 2.-gradsligningen  ax2 + bx + c = 0

        x = (-b ± √d) / (2a)

for d = b2 - 4ac ≥ 0 . Størrelsen d kaldes diskriminanten.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2014 af mathon

          ax^2+\; bx+\; c=0
          1x^2+(-1)x+(-2)=0


Svar #3
20. november 2014 af Dian123

Okay jeg har anvendt diskriminantformlen og får at d= 7. Lyder det rigtigt nok? Dvs. d>0


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke rigtigt. Indsæt i d = b2 - 4ac = (-1)2 - 4·1·(-2) = ...


Svar #5
20. november 2014 af Dian123

Så får jeg 6?

Men (-1)2 er da ikke b men a den har du vel sat ind som b


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

For 2.-gradsligningen     x2 - x - 2 = 0   er   a = 1 , b = -1 og c = -2 .

        d = b2 - 4ac = (-1)2 - 4·1·(-2) = 1 + 8 = 9


Svar #7
20. november 2014 af Dian123

Hov, min fejl...

Så forsøger jeg mig lige med det næste. Jeg skal vel bruge formlen for d>0 så det vil være: 

x=-b+√(d)/2*a

−(-1)+√9 /(2*1)) = 1.5

og den anden for minus

x=-b-√(d)/2*a

−(-1)-√9 /(2*1)) = -1.

Har jeg løst ligningen nu?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2014 af mathon

#7
            x={-(-1)\mp \sqrt{9} \over 2\cdot 1}=\frac{1\mp3 }{2}=\left\{\begin{matrix} -1\\ 2 \end{matrix}\right.


Svar #9
20. november 2014 af Dian123

#8

Nåå tak jeg har fundet ud af hvad jeg skrev forkert efter at have plottet det ind i mit regneprogram! :)

Det jeg har fundet nu er nulpunkter, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2014 af mathon

Der mangler parenteser og dobbelttegn:
                                                                    (-(-1) ±(9)) / (2*1)


Svar #11
20. november 2014 af Dian123

Ja, min fejl..:) Men er det så ligningen jeg har løst nu?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. november 2014 af mathon

Som gymnasiast bør du kunne se/læse dig til,
at du kun har løst delopgave a),
såfremt du har
løst ligningen    x^2-x-2=0
og har fået
                         x=\left\{\begin{matrix} -1\\ 2 \end{matrix}\right.
                      


Svar #13
20. november 2014 af Dian123

Nu er der jo en grund til at jeg er herinde da jeg har svært med matematikopgaverne, men ja jeg kan sagtens læse/se. Det var også kun opgave a jeg skulle have hjælp til som jeg skrev


Skriv et svar til: Diskriminantformel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.