Matematik

Ligningssystem

24. november 2014 af Martinjensen2 (Slettet) - Niveau: A-niveau



Hej er der nogle, der kan hjælpe med denne opgave, hvor man skal løse dette ligningssystem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke et ligningssystem, men en enkelt ligning.

Da der er to ubekendte, kan man kun udtrykke den ene ukendte ved den anden. Vend bunden i vejret på brøkerne

        (3x - 4y + 3)/5 = (2x - 3y + 2)/3

med forbeholdene 3x - 4y + 3 ≠ 0 og 2x - 3y + 2 ≠ 0 .

Gang ligningen med brøkernes fællesnævner (eller gang over kors) og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Du kan ikke finde en entydig løsning, da der kuner én ligning og to variable. Du kan finde den ene udtrykt ved den anden.

Det gør du ved at gange på begge sider af lighedstegnet med begge nævnere og så isolere x eller y i den fremkomne ligning. Husk at der kombinationer af x og y, hvor nævnerne bliver 0, hvorfor disse kombinationer ikke er løsninger til ligningen. 


Svar #3
24. november 2014 af Martinjensen2 (Slettet)

15x-20y+15= 6x-9y+6

=21x11y+21

Eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, når man ganger over kors får man

        3·(3x - 4y + 3) = 5·(2x - 3y + 2) .

Jeg forstår ikke, hvad du mener med det sidste lighedstegn =21x11y+21 ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2014 af Eksperimentalfysikeren

Jeg fik ikke set ordentligt på dit indlæg, så mit svar kunne ikke bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2014 af SuneChr

# 0
Det er måske interessant, at koefficienten til x og konstantleddet er ens i nævneren, på såvel venstre, som på højre side.


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.