Matematik

hypotese test

18. december 2014 af bokaj123 - Niveau: Universitet/Videregående

Karakterniveauet på universitetet ligger på 7,0. Man har tilfældigt udvalgt 20 af universitets rygere
og spurgt om deres karakterer. De havde et gennemsnit på 6,5 med en standardafvigelse på 1,7.
Spørgsmål 3
Efterprøv ved hjælp af en hypotesetest om man kan konkludere, at rygeres gennemsnit afviger fra
de 7,0.

Pop mean: 7

sample mean: 6,5

Sample varians 1,7

n=20

a=5%

Forudsætninger:

- stu (simpel tilfældigt udvalgt) jf teksten

- antager at der er afhængighed mellem karakterne

- troværdige svar

-X er normalfordelt (det er en ting som karakter vel normalt?)

-n/N<0,05 (HVAD ER DET ENGENTLIG DET BETYDER og hvorfor skal det være en forudsætning?)

H0 : my = 70

H1 : my forskellig fra 70

anvender t obs da jeg ikke kender pop varians

t= (x-streg - my0)/(s/ kvadratrod n) = -1,3153

så slår jeg op i t fordelingen for at finde mine kritiske grænser

t-kritisk = -2,09

ud fra dette kan jeg så afvise H0 

så er mit spørgsmål, hvorfor skal jeg beregne p-værdien nu. jeg ved jo allerede at min t værdi ligger udenfor de acceptable grænser? erder nogle ting som skal rettes eller man skulle skrive på en anden måde?

på forhånd tak. 


Svar #1
18. december 2014 af bokaj123

igen? :)


Skriv et svar til: hypotese test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.