Matematik

1/(1/(x-4)-4)=(x-4)/(17-4x)

26. december 2014 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Som overskriften indikerer, ved jeg ikke, hvordan man kommer fra 1/(1/(x-4)-4) til (x-4)/(17-4x).

Håber nogen vil give en forklaring.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2014 af Heptan

Brøken forlænges med (x-4). Det betyder, at tælleren ganges med (x-4) og nævneren ganes med (x-4) (på begge led).


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

Med udgangspunkt i forklaringen i #1 har man derfor

        \frac{1}{\frac{1}{x-4}-4}=\frac{1}{\frac{1}{x-4}-\frac{4(x-4)}{x-4}}=\frac{x-4}{1-4(x-4)}=\frac{x-4}{1-4x+4\cdot 4}=\frac{x-4}{17-4x}


Svar #3
27. december 2014 af NTNTNTNT (Slettet)

Tak for det.


Skriv et svar til: 1/(1/(x-4)-4)=(x-4)/(17-4x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.