Matematik

Matematikopgave om integralregning

02. januar 2015 af nili123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg er i gang med en opgave som jeg sidder fast i. Den lyder følgende:

"En underlagsplade har udseende og mål i cm som vist på figur 14.32. (Billede vedhæftet)

Underlagspladen er fremstillet af et stykke plade med rektangulært tværsnit, som er bearbjedet som vist, hvor snit-kurven AB er en del af en parabel.

Du skal bestemme rumfanget af underlagspladen."

Er der en der kan hjælpe mig med hvordan jeg præcist skal regne mig frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først forskriften for parabelen gennem punkterne (±2,5 ; 0) og (0 ; -1,5). Beregn så arealet af tværsnitsfladen som arealet af et rektangel minus arealet over parabelen. Gang så med pladens længde til sidst.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. januar 2015 af mathon

svarende til parablen
                                          \small y=-0,24x^2+1,5


Svar #3
03. januar 2015 af nili123 (Slettet)

#1 hvordan kommer du frem til disse to punkter? Det forstår jeg ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Se på figuren, specielt på den forreste tværsnitsflade, hvor punkterne A og B er markeret. Indlæg et koordinatsystem med x-aksen gennem punkterne A og B og y-aksen lodret gennem midtpunktet af AB .Man ser så at |AB| = 5 og at A og B ligger symmetrisk omkring y-aksen, dvs med x-koordinater x = ±2,5 . Parabelens toppunkt ligger på y-aksen med y-koordinaten y = -1,5 .


Svar #5
03. januar 2015 af nili123 (Slettet)

Okaay jeg er næsten med. Forstår stadig ikke hvor det x-koodinaten 2,5 kommer fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Forstår du ikke, at |AB| = 5 ?


Svar #7
03. januar 2015 af nili123 (Slettet)

aah jeg er med nu


Svar #8
03. januar 2015 af nili123 (Slettet)

Joov hehe tænkte ik lige klart da jeg spurgte


Svar #9
03. januar 2015 af nili123 (Slettet)

Så for at bestemme rumfanget af underlagspladen, skal jeg gange tværsnitarealet med pladens længde?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt.


Svar #11
03. januar 2015 af nili123 (Slettet)

Okaay taak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

(Hvorfor sletter folk deres profil i det øjeblik de har fået de ønskede svar?)


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hov det fordi jeg ønskede og oprette en ny profil hehe


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du kunne jo blot ændre oplysningerne i din profil, herunder dit nickname.


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

Problemet var at jeg ikke kunne huske koden hehe


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#14     Jeg har lige fået et program til at beregne arealet over parablen. kan det passe det giver et minus tal?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Så kan man bede Studieportalen om at lave en midlertidig kode, så man kan logge på igen.


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. januar 2015 af Daisyangel (Slettet)

#17 ja det vil jeg huske til næste gang.


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#16

Et areal vil være et positivt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. januar 2015 af mathon

korrektion:
                                          \small y=0,24x^2-1,5


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.